tiistai 2. syyskuuta 2014

Huonot tavat

OHJEET: Nyt paljastetaan meidän ihmisten "huonot tallitavat". Mitä tyhmiä tai liian ison riskin omaavia juttuja teet hevosten kanssa siitä huolimatta, että tiedät niiden olevan huono juttu. Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain ja mukaan voi tulla silloin kuin aihe on mieleinen. Linkitä sinun tekemä postaus tämän postauksen lopussa olevaan osioon, jonne kaikkien haasteeseen vastanneiden blogit tulevat. Sieltä minä ja muut voivat käydä sitten lukemassa sinun tekemän postauksen.
Tällä kertaa pistetään haaste kiertämään myös omille lempibloggaajille. Muista siis haastaa postauksessasi kaksi haluamaasi bloggaajaa mukaan kertomaan heidän huonoista "tallitavoista". Minä haastan Lotan ja Jennin.
074Puhelimen räpläys hevosen selässä
Jos kävellään alku- tai loppukäyntejä tai muuta missä saa olla löysät ohjat, niin mikäli mulla on puhelin taskussa mä myös kaivan sen käteeni ja alan tsekkailemaan internetin ihmeellistä maailmaa. Aina. Monta kertaa on puhelin lentänyt kentälle, ojaan tai kivikolle.. hups. Myös kaikkea muuta turhaa tulee tehtyä siellä selässä.

Vapaaksi jättäminen
En parempaakaan keksinyt kuin "vapaaksi jättäminen", eli mulla on tosi monesti Kambo vapaana ihan missä vain; karsinassa, tallissa, kentällä, maastossa, ihan missä vain. Lauantaina juuri tämän takia poni onnistui karkaaman ja myöhemmin minä tippumaan, siitä kumminkin lisää myöhemmin. Eilen pikkuinen onnistui jotenkin rikkomaan ohjat, enkä edes tiedä miten. Nostin puomit esteiksi ja kun tulin takaisin ohjat olivat poikki...

Ilman kypärää
Liian monta kertaa oon mennyt ilman kypärää, jos mun pikku veli on ratsastanut mun kanssa, ollaan käyty vaan kävelemässä jossain, tai oon käynyt hakemassa/viemässä Kambon laitsalle. 

Huonot varusteet
Kesällä mut näkee tallilla melkein aina crocsit jalassa, tai silloin tällöin ilman kenkiä. Ratsastamassakin mun päältä löytää monesti farkkuja ja lökäreitä. Lauantainakin olisin aika varmasti pysynyt selässä kunnon ratsastushousuilla. Pakko varmaan tähän kohtaan myös mainita, että jos on vähänkään mahdollista (=ei ole kylmä) en käytä hanskoja, kun se niin monessa blogissa oli mainittu huonoksi tavaksi.

"Ei saa kulkea hevosen takaa"
Pyhh pahh. Muutenkaan en hirveästi katso, että missä seison Kambon kanssa. Joku aika sitten olin ilmeisesti ottamassa harjaa tai muuta vastaavaa ja satuin istumaan Kambon etujalkojen edessä viisasta ylipäätäänsä edes istua tallin lattialla ja poni päätti kuopia. Arvaatteko kuka sai kaviosta?

Kentän lankojen avaaminen selästä päin
Oon jopa miettiny, että miten ne saisi myös kiinni selästä päin... Toistaiseksi mun roikkumistaidot ja Kambon kärsivällisyys ei oo riittänyt siihen. Alemman langan avaaminenkin tapahtuu siten, että Kambo kävelee portin ohi ja mä roikun kyljellä kurkotellen naruun.

Karsinan siivoaminen ponin ollessa karsinassa
Tai käytävällä. Ihan kuin olisi hirveä homma siirtää poni muutama metri käytävälle/karsinaan."Eihän se talikkoa ennenkään ole pelännyt"

Varmasti omistan paljon muitakin huonoja tapoja, mutta en itse vain tajua niitä. Aina pitää ensiksi sattua jotain ennenkuin ymmärtää, eikä aina silloinkaan tajua lopetaa.

Oli tarkoitus julkaista tämä jo sunnuntaina, mutta ilmeisesti en osannutkaan käyttää tuota ajastus juttua :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti