tiistai 23. joulukuuta 2014

Laihdutuskuuri voi alkaa!

021 028 030 Kambolla on ollut nyt muutaman viikon sairasloma ontumisen vuoksi, jonka on tullut onneksi päätökseen! Sillä välin mä olen toisella tallilla liikuttanut muutamaa hevosta, Maijaa ja Lottaa. Oon ollut jo viikon viemässä klinikalle jalkoja kuvattavaksi ja yrittänyt saada äitiä soittamaan aikaa. Mutta äitin miesystävän eläinlääkärikaveri oli sanonut, että kun poni ontuu vain ravissa, ei ole järkeä alkaa kuvaamaan ainakaan vielä jalkoja. Vaan kannattaa venytellä enemmän. Aluksi mä mietin tätä kauan, koska mä olen aina ennen ja jälkeen liikutuksen venytellyt vähän. Sunnuntaina mä kuitenkin otin kunnon venyttelyurakan pitkästä aikaa ja lähdettiin kentälle kokeilemaan vähän ravia eikä muuten poni enää ontunut! Sattumalta eräs toinen tallin poneista tuotiin kans kentälle ja saivat lihavat yhdessä vähän touhuta ja juoksennella. Tänään mä sitten hyppäsin ite selkään ja tein lähinnä käyntijuttuja pelkällä riimulla ja ilman satulaa ratsastaen. Vähän kokeiltiin ravata, mutta kenttä oli aika kova jonka takia suunnittelinkin vähän huomiselle maastoreissua. Ihanaa päästä taas omalla tutulla ja turvallisella ponilla menemään!
 Kambon ruokinta saa myös kokea vähän muutoksia. Silloinkun Kambo tuli mulle se sai vain 2dl kivennäistä. Myöhemmin lisäsin, että sai n. 1dl kauraa 2dl kivennäistä ja saikun seurauksena pudotin kauran kokonaan pois. Nyt mä kumminkin kävin hakemassa Racin Pony -rehusäkin agrimarketista ja ajattelin alkaa piakkoin syöttämään tätä. Päädyin tähän, koska mua vähän epäilytti tuo kaura, koska Kambolla oli takajalat monesti aivan lannassa (=ripuli) en tiedä johtuiko kyllä kaurasta, koska välillä on nytkin ollut.. ja pelkään kaviokuumetta vaikkei se nyt paljoa kauraa edes syönyt. Mutta eihän se selviä kuin kokeilemalla, että onko tämä hyvä idea.

4 kommenttia:

 1. Oon lukenut blogiasi joskus ennen kuin ostitte Kambon, joten nyt jälkijunassa täytyy tulla onnittelemaan omasta ponista! Samalla liityin uudelleen lukijaksi. :-)
  Toivottavasti tuo ontuminen helpottaa, jotta pääsisitte jälleen kunnolla treenaamaan. :s :-)

  http://tuntiratsastajan-heppaelamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukemaan uudestaan! Nyt ollaan säästytty jalkavaivoilta *koputan puuta* ja päästy treenaamaan ja ens viikolla oliskin vuorossa kisat :) !

   Poista