sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Poni jumissa karsinassa?! +viikonlopun kisoista videota

 Perjantai 13. oli todellakin pahan onnen -päivä mulle ja Kambolle. Olin tallilla tullut harvinaisen myöhään ratsastamasta ja olin viemässä ponin varusteita. En yleensä laita ovea kunnolla kiinni jos käyn jossain vaan vain vähän raolleen, koska Kambo ei karkaile enkä mä ole ikinä muutamaa minuuttia kauempaa poissa. Nyt kumminkin, kun menin takaisin talliin huomio kiinnittyi ensiksi karsinan oveen, joka oli auki. Aluksi mietin, että onkohan Kambo lähtenyt johkin, mutta sitten tajusin, että Kambo makaakin maassa. Pää käytävän puolella karsinan oven suussa, muu kroppa karsinan puolella ja jalat nurkassa. Välittömästi tajusin, että nyt ei kaikki oo kunnossa. Poni oli jumissa koko kroppa ihan kiemuralla. Yritin ensiksi itse yrittää saada ponia ylös, mutta enhän mä 500kg eläintä saa mihkään. Sen jälkeen soittelin tallin omistajalle - turhaan, koska tämä oli jo nukkumassa. Laitoin mun yhdelle kaverille hevosihmisistä viestiä ja hän tuli vanhempiensa kanssa katsomaan. Lopulta saatiin tallinomistaja hereille ja hän ihmeen kaupalla sai ponin nousemaan. Reilusti yli puoli tuntia poni oli tosi kiperässä asennossa, sen kuuli jo pelkästään hengityksestä ja katseesta. En oli varmasti ikinä pelännyt noin paljoa, kun mitä perjantai-lauantai yönä pelkäsin Kambon puolesta. Onneksi selvittiin pelkällä säikäkhdyksellä ja poni on elämänsä kunnossa, ei se kyllä oppia tuosta mitään ottanut vaan ihan yhtä paljon - ellei enemmänkin, se piehtaroi karsinassaan....

 Lauantaina mua jännitti, että voidaankohan me edes osallistuakkaan kisoihin edellisen päivän tapahtumien vuoksi. Luojan kiitos kumminkin poni oli ihan normaali. Osallistuttiin Ilmajoen ratsastajien järjestämiin 1-tason estekilpailuihin, joissa hypättiin 40-50cm A.0.0 ja 60-70cm arv. ihanne-aika. Kambo oli aika kiva hypätä, mä en itse vaan oikein osannut ratsastaa. Lisäksi mua ärsyttää aivan älyttömästi nuo väärät laukat. Molemmat luokat meni puhtaasti, joten 40-50cm luokasta tuli yksi ruusuke, mutta 60-70cm luokasta tuli kaksi virhepistettä ajasta. Mä en ole vaan ihan varma meninkö liian lujaa vai liian hiljaa, kun en muista ihanne-aikaa. Tässä odottelen tuloksia, että monensiakohan me oltiin, kun en ole aijemmin mennyt Kambolla muita arvosteluja kuin A.0.0.
 photo 11063261_1565210633763067_1387681732_n_zpseyhbnmxf.jpg

2 kommenttia:

  1. Outs, kuinkahan tollai on edes mahdollista käydä, että poni joutuu tuollaiseen tilanteeseen.. :o Oliko se siis piehtaroinut itsensä kiinni vai tiedätkö itsekään? Tuo teidän rata näyttää ainakin ihan siistiltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään käsitystä, todennäkösesti alkanu piehtaroimaa ja tajus liia myöhää että paikka ei ollutkaa paras mahdolline... Kiitos! Luulin aluksi, että olisi tullut tosi ruma rata, varsinkin neloselle, mutta ei se videolta niin pahalta näyttänytkään kuin luulin :)

      Poista