perjantai 8. heinäkuuta 2016

POSTAUSHAASTE: Jatka lausetta..

 Lempi askellajini yleisesti ottaen laukka. Riippuen hevosesta joko laukka tai ravi. Reilu puoli vuotta sitten olisin varmaankin vastannut ravi, mutta nyt oma kunto on huonontunut etten osaa enää ravissa istua niin hyvin..

 Lähestyessäni estettä parhaani mukaan yritän tsuumailla millaiseen paikkaan ollaan tulossa ja kun kaikki asiat edessä olevalla esteelle vaikuttavat olevan kunnossa alan jo miettiä missä seuraava este on.

 Tallilla pelkään kaikenmaailman ötököitä ja lintuja. Juuri tallille saapuessa mietin aina, että onkohan Kambolla kaikki kengät jalassa ja onkohan poni ihan terve ja niin edespäin.

 Hevosmaailmassa en ymmärrä näitä olisi niin paljon, mutta eniten ihmettelen hälläväliä asennetta omien tai ylipäätään kaikkien hevosten suhteen en siis todellakaan tarkoita että kaikki hoitavat hevoset miten sattuu mutta sellaisiakin näkee aina silloin tällöin. Sellaisia joita ei kiinnosta esimerkiksi ketkä ja miten ratsastavat heidän hevosiaan tai eivät välitä millaisella tallipaikalla pitävät hevosiaan. Tai haavoja ei hoideta kunnolla. Saitte varmaankin kiinni ideasta?
 photo fc61101e-122d-455e-8def-ad3590167ea7_zpsvke659ep.jpg Unelmieni hevonen sellainen jonka olisi itse kasvattanut varsasta asti. Kiltti, innokas ja pystyisi harrastaa monipuolisesti.

 En pidä hevosista, jotka eivät osoita kiinnostusta yhtään mihinkään vaan möllöttäisivät mielummin tarhassa maailman tappiin asti. Tietenkään mm. päälle jyräävät hevoset eivät ole kivoja, mutta mielestäni se ei ole hevosen vika vaan ihmisten jotka sitä ovat kouluttaneet.

 Hevosenhoitaja sittenkin eikä ratsastuksenohjaaja musta pitäisi valmistua parin vuoden päästä.

 Jos taivaalta tulee vettä kaatamalla, ja minulla on tunti kentällä jos kentän pohja kumminkin on ok, en näe mitään ongelmaa perua tuntia. Mikäli pohja kumminkin on huono, perun mielummin tuntini kuin lähden kokeilemaan kaadutaanko vai ei.
 photo _MG_1276_zpskbwiz44m.jpg Vahvuuksiini ratsastajana kuuluvat muun muuassa hevosen kuuntelu. Jos hevonen tuntuu, että nyt ei millään haluaisi mennä sileällä hikikoulutreeniä, niin en ala hinkkaamaan kahta tuntia pohkeenväistöjä kentällä. Hevosen ehdoilla mennään.

  Jos olen yksin tallilla, kun sähköt menevät, niin laitan puhelimesta taskulampun ja hoidan tallin loppuun sekä ilmoitan tallin omistajalle.

 Ratsastusleirit ovat ehdottomasti kesän kohokohtia. Olisi hauskaa vielä joskus itsekkin päästä osallistumaan leiriläisenä, jonnekkin missä on oman ikäistä porukkaa.

 Leikkituntien idea on heittää aivot narikkaan ja pitää vain yksinkertaisesti hauskaa hevosten ja muiden ratsastajien kanssa.

 Maastoilu on parhaimmillaan aina. Rakastan maastoilua niin paljon. Ei ole väliä mennäänkö parin tunnin käyntimaasto vai lähdetäänkö jonnekkin päästelemään ihan kunnolla. Maastoilu on aina super hauskaa.

 Aina, kun putoan mietin mikä meni pieleen. Jos ei käy pahemmin, nousen takaisin ratsaille ja yritän korjata ongelman.

8 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä kiva haaste jalustin.netiltä! Todella kivoja lauseita, tätä oli kiva lukea! :D

  VastaaPoista
 2. Todella hienosti jatkettu lauseita! :)
  Tämä on kyllä todella kiva postaushaaste, pitäisi itsekin saada se tehtyä! :D

  saarusti.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Ainiin, sulla on muuten todella kiva ja mielenkiintoinen blogi! ❤

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus tää :)! Olen utelias ja kysyn miks muuten vaihdoit linjaa kasvatukseen? :) Kiinnostiko kasvatus enempi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mielenkiinto alkoi pikku hiljaa kadota muiden opettamisesta jonka takia halusin vaihtaa hh:lle. Alunperin olin suunnitellut meneväni rempalle mutta opo suositteli kasvatusta, niin täällä sitä nyt ollaan :)

   Poista
 5. Tosi kivan haasteen sait! Näitä on mukava lueskella :)

  VastaaPoista