sunnuntai 21. elokuuta 2016

Eläinlääkärille soittoa ja NHF

 Huhhuh minkälaisen paniikin Kambo meinasi mulle toissapäivänä aiheuttaa. Ratsastelin illalla myöhään normaalisti kentällä. Poni tuntui ihan omalta itseltään muuten, mutta laukassa vilisti tuhatta ja sataa nelitahtisena, mutten tähän sen enempää huomiota kiinnittänyt. Loppuraveissa poni sai yhtäkkiä järkyttävän hirnumisshown. Ei suostunut liikkumaan vain peruutteli. Katseli kylkiään ja yritti piehtaroida ja mun laskeutuessa alas nii en ehtinyt mitään sanoa, kun poni oli jo maassa. Sekä oli aivan hiestä märkä.  Mulla tuli heti ekana mieleen ähky, mutta se ei ole mahdollista tulla kesken liikutuksen.. Kumminkin heti, kun poni nousi vaikutti ihan normaalilta. Kävelyteltiin puolisen tuntia ja soitin päivystävälle eläinlääkärille mitä tulisi tehdä. Epäili vatsanpuruja. Käski antaa iltaruuat minimiin ja tarkkailla tilannetta. Jätettiin muutama korsi heinää ja loimi niskaan ja hetkeksi kämpille lepäämään. Lähdin muutaman tunnin päästä uudelleen tallille puhelimen valossa tarkistamaan tilannetta, jossa poni oli aivan normaali ja erittäin nälkäinen. Oli juonut ja sontinut. Heittelin lisää heiniä ja pienen määrän väkirehuja. Aamullakin poni oli oli ihan normaali, joten päätettiin lähteä kokeilemaan kisoja, vaikka olin jo aiemmin päättänyt ne perua.
 Ratsastaessa ponissa ei ollut mitään merkkiäkään siitä, että olisi ollut huonossa kunnossa aiemmin. Kuten videolta näkee poni oli innoissaan ja täysin oma itsensä jopa vähän villikin varsinkin verkassa. Luokkahan oli meidän ensimmäinen alueluokka ja toinen ysikymppi. Arvostelu oli A.0.0 ja luokka avoin 4-7-vuotiaille. Pari puomia  tuli alas, mutta ei haittaa yhtään. Kumminkin juuri siirrytty tähän korkeuteen. Ylpeä saa ponista olla taas näiden kisojen jälkeen!
 Equipeen tuli torstain luokan tulokset joiden videon pääset katsomaan tästä. Yksi puomihan meillä tuli alas, ja jos tämä olisi pysynyt ylhäällä oltaisiin sijoituttu toiseksi. Koko luokasta meillä oli kolmanneksi nopein aika.

3 kommenttia:

 1. Hui, tuo tilanne kuulostaa kyllä kamalalta! Itse olisin kyllä säikähtänyt tuossa kohtaa kamalasti.. :o No, onneksi ei sitten ollutkaan tuon vakavampaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säikäytti kyllä todenteolla ja kaikki mahahaavat ja vastaavat kävi mielessä. Seuraavan kerran kun eläinlääkäri tulee käymään (pian on taas raspauksen aika) kyselen vielä, että mitä mieltä hän on. Olin jo päättänyt perua kisat, mutta onneksi oli ihan kunnossa yöllä ja aamulla, että varovasti uskaltauduin osallistumaan kumminkin kun poni rakastaa tuota derbykentällä hyppäämistä niin paljon!

   Poista
 2. Onneksi ei Kambolla ei ollut mitään vakavampaa, vaan selvisitte säikähdyksellä!

  VastaaPoista