lauantai 13. elokuuta 2016

Uusi opiskeluvuosi alkakoot

 photo DSC_9592_zpsoad9hzmw.jpg Suurimmalla osalla on uusi opiskeluvuosi alkamassa. Me täällä Ypäjällähän ollaan pitkin kesääkin koulussa, riippuen miten kesälomat sattuu menemään. Koko vuosi on ollut ihan järjetöntä vuoristorataa. Ollaan Kambon kanssa otettu huima askel eteenpäin, oon vaihtanut luokkaa ja opiskelen tällä hetkellä hevosten kasvatusta ja mikä huvittavinta, meille ei kuulu ilmeisesti ratsastaminen. Vuosi sitten jos olisin tiennyt vaihtavani rokilta hevosenhoitajaksi ja vielä  kasvatuslinjalle jossa ei ratsasteta, en olisi ikinä uskonut sitä okei myönnetään en oo vieläkään sisäistänyt tätä ihan täysin :D Kaikki postauksen kuvat ovat muuten kisaviikolta, josta pääset katsomaan videoita tästä ja tästä. Pääsin kuulkaas eilen pitkästä aikaa Magian selkään. Käytiin vähän kävelemässä opistohallin kentällä. Kokeiltiin myös Kambolle vähän aikaa sitten kahta satulaa, mutta toinen oli Kambolle ja huono ja toinen mulle ja kyllä Kambollekkin  huono, joten ei niistä kumpikaan meille jäänyt.
 photo DSC_2045_zpsw4htzodd.jpg Huomenna täällä opistolla on todennäköisesti jännittyneet tunnelmat, kun uudet ykköset saapuvat. Muistan sen jännityksen määrän, kun itse vuosi ja neljä päivää sitten tulin. Hirveästi uusia ihmisiä ja paikkoja ja koko ajan vanhemmat opiskelijat tulivat moikkaamaan. Tulevien viikkojen tunnit stressasi, että löytääkö oikeaan paikkaan, koska opiston alue on oikeasti tosi sekava ja iso. Meille ei ollut järjestetty mitään tutoreita viime vuonna, mutta nyt on ilmeisesti vieläkin haku käynnissä. Vähän mietinnässä, että pitäisikö hakea vai ei. Tottakai mieluusti auttaisin uusia oppilaita ja mua saa ilmanmuuta tulla nyppäämään hihasta tai hakemaan täältä rentukasta jos on asiaa! Mutta varsinkin ensi-viikolla kun meillä on talliviikko, mulla ei ole ylimääräistä aikaa tai energiaa pyöriä ympäri opistoa. Tässä on vielä muistaakseni pari päivää aikaa ajatella haenko vai en joten pitää nyt vielä miettiä. Varmasti huomenna kyllä käyn jossain vaiheessa katsomassa millaisia uusia naamoja tänne tulee opiskelemaan.
 photo DSC_9591_zpszstvb0he.jpg Talliviikon lisäksi ensi-viikolla on myös nuorten hevosten festivaali jossa hypellään Kambon kanssa. Hypätään torstaina 1-tason 80cm A.2.0 arvostelulla ja lauantaina 90cm A.0.0 (avoin 4-7v), joka on alueluokka. Kasikymppiin ollaan jo ilmoittauduttu ja maksettu, mutta ysikymppiin joudun jälki-ilmoittautumaan, koska maksettiin mun D-lupa vasta vähän aikaa sitten, joten ei ole edes varmaa ehtiikö se tulla ensi-viikonlopuksi. Toivotaan kuitenkin parasta, kyseessähän olisi Kambon sekä mun ensimmäinen alueluokka ikinä. Molemmat luokat ratsastetaan jälleen kerran derbykentällä, joten toivotaan ettei ihan hirveästi sataisi.
 photo DSC_9596_zpsckmnow4u.jpg Muutamien viikkojen päästä meidän luokalla alkaisi työssäoppiminen tuntuu ihan tyhmältä lähteä taas työssäoppimaan kun vasta pari kuukautta sitten jätin rokin työssäoppimisen kesken, mutta jään johonkin loka-marraskuuhun asti tänne työssäoppimaan ja ottamaan muita opinnoissa kiinni. Muistaakseni suoritan 6 kurssia tulevan hhpk16 luokan kanssa eli huomenna saapuvien ykkösten tarkemmin en vielä tiedä mitä muuta jään tänne tekemään, mutta ehkä se selviää ajan kanssa. Lisäksi sain muutama päivä sitten tietää, että pääsen Helsinki international horse showhun töihin opiston kautta. Opistolta lähtee reilu 20 ihmistä, ilmeisesti pääasiassa kolmannen vuoden opsieklijoita, hihsiin töihin tallialueelle ja mut päätettiin ottaa mukaan myös. Ollaan Helsingissä viikko joten pitää vähän miettiä mitä Kambon kanssa tekee. Lisäksi mun pitäisi ottaa selvää mihin muutan tästä, kun muu luokka lähtee. Tuskin mä tähän yksinkään jään.. Oonhan mä muuttanut opistolla tämän ensimmäisen vuoden aikana jo neljä kertaa +se kun nukuttiin kaksi viikkoa kullero a -luokan lattialla.
 Mun piti vielä jostain raapustaa tänne ylös, mutta kuvat loppuivat enkä enää edes muista sitä viimeistä asiaa joten mä lähden tästä pikku hiljaa ratsastamaan.

Onko siellä ruudun toisella puolella joku joka on tulossa huomenna opistolle?

3 kommenttia: